او انعقاد 5 تا 6 تفاهم نامه با وزارتخانههاي مختلف ، خريد ساختمان و اختصاص دو طبقه از آن جهت به نمايش گذاردن تجهيزات و توليدات حوزه هتل داري، نظارت مستمر بر عملکرد هتلها، جدي گرفتن موضوع استانداردسازي، کمک و مشورت دادن به هتلداران، حضور فعال در کميته تخصصي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران و توجه به آموزش و توانمند سازي صنف هتلداران را از جمله اقدامات و حضور فعال اين اتحاديه برشمرد گفت: اتحاديه هتلداران اتحاديهاي است که بر اساس منطق و تجارت جهاني پيش ميرود.
«لاريجاني» اظهار داشت: اين تجربه با توجه به ورود کمتر ساير صنوف به اين حوزه بايد در صنفهاي ديگر حوزه گردشگري از جمله دفاتر خدمات مسافرتي و راهنمايان اجرايي شود.
او با اشاره به وجود حدود هزار و 300 آژانس و دفاتر خدمات مسافرتي در استان تهران و عضويت حدود 200 نفر در اتحاديه آژانسداران استان تهران، دو هزار سفره خانه با 20 نفر عضو اتحاديه سفره خانه داران که تنها 60 تا 70 سفره خانه داراي مجوز هستند، گفت: با اين وصف نميتوان نام صنف و يا اتحاديه بر آن گذاشت و آنها نميتوانند مدافع حقوق صنفي خود باشند.
«لاريجاني» افزود: هميشه ميگوييم احياي بافت تاريخي محله عودلاجان به دليل قدمت و گردشگرپذير بودن آن امري شدني است، ولي از آنجا که اين اتفاق نميافتد همه انتقادها به سمت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و اين امر مغفول ميماند که اگر بخواهيم بافت تاريخي عودلاجان را گردشگرپذير کنيم بايد در اين بافت هتل يا رستوران وجود داشته باشد و به دليل قرار گيري در بافت سنتي بايد هتل سنتي و رستوران نيز سفره خانه باشد.
او گفت: اقدام اخير موسس اين هتل امروز اداره کل تهران را در اين مسير ياري داد. اين کار به ما کمک کرد که اگر ميخواهيم بر روي بافت عودلاجان و طرح جامع گردشگري اين محله تاريخي کار کنيم بايد زيرساختهاي اين بافت را تکميل کنيم.
او با اشاره به تغيير کاربري برخي ديگر از بناهاي تاريخي بافت عودلاجان در آيندهاي نزديک، ادامه داد: اين زنجيره براي بناهاي تاريخي بايد تکميل شود تا بافت تاريخي عودلاجان هويت خود را حفظ کند. انجام اين کار در راستاي اهداف سازمان ميراث فرهنگي و گرشگري است.
او به رئيس اتحاديه هتلداران استان تهران و معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران تاکيد کرد: زمان تعيين ستاره اين هتل يک درجه تشويقي به جهت آنکه اين امر در بافت تاريخي صورت گرفته به اين هتل داده شود تا براي ديگر سرمايهگذاران الگوي مناسبي باشد.
«لاريجاني» تاکيد کرد: امروز بخش خصوصي با مشورت اساتيد دانشگاهي و کمک گرفتن از متخصصان اين حوزه کاري کرده است تا ما درس بگيريم . افتتاح اين هتل يک الگوست تا بتوانيم به بافتهاي تاريخي کاربري مناسب بدهيم و مالکان بناهاي تاريخي انگيزهاي براي حفظ و احياي بناهاي خود داشته باشند.
رئيس اتحاديه هتلداران استان تهران نيز در سخناني با مقايسه وضعيت فعلي اين هتل با وضعيت پيشين آن که يک مهمانپذير فرسوده بود اظهار کرد: بازساي يک بناي تاريخي به مراتب سختتر از ساخت يک بناي جديد است و اين امر تنها نشاندهنده علاقه مالکان و سرمايهگذاران به بنا و بافتهاي تاريخي است.
«محمدعلي فرخمهر» افزود: در حال حاضر رقابتي سالم در بين هتلداران و مهمانپذيرداران مشاهده ميشود و مهمانپذيرها در حال ارتقاي خود براي هتل شدن هستند، اين نشاندهنده علاقه مالکان و سرمايه گذاران به بناها و بافتهاي تاريخي است.
او افزود: هرچند تعداد هتلها در تهران کمتر از تعداد هتل در برخي ديگر از استانهاي کشور است، اما وضعيت و کيفيت هتلهاي تهران برتر و بهتر از ديگر هتلها است.
مشاور پروژه نوسازي اين هتل در بافت تاريخي عودلاجان نيز در سخناني با اشاره به تبديل يک مهمانپذير به هتل ظرف 6 سال اظهار کرد: تا جايي که امکان داشت قديمي و سنتي بودن بافت اين هتل را حفظ کرديم. ساختمان آن مقاوم سازي شد و در بخش هايي از اسکلت فلزي استفاده شد و پس از تغيير کاربريهاي جزيي بر روي آن و مشورتهايي که با مشاور مقاومسازي ساختمانهاي کشور انجام شد، به پروژه کنوني رسيديم.
«محمدنقي نظرپور» ادامه داد: اميدوارم با حمايتهاي بخش دولتي براي بافتهاي فرسوده نيز قدمهاي موثري بتوانيم برداريم. بايد به بخش خصوصي براي برداشتن گامهاي بزرگتر در اين راه کمک کرد.
در دومين روز از هفته گردشگري، اين هتل با حجم سرمايهگذاري 15 ميليارد ريال با 29 اتاق در سه طبقه، يک شهربازي در دو طبقه با حجم سرمايهگذاري 140 ميليارد ريال در چهارراه سبلان و يک سفرهخانه سنتي مربوط به دوره قاجاريه و با 300 سال قدمت با اعتباري بالغ بر شش ميليارد ريال در سه طبقه افتتاح شد.
/104
انتهای پیام/